Herfst update

In deze update geven we een overzicht van nieuwe features en de roadmap voor het komend jaar. Maar eerst willen we jullie een glimp geven van onze kersverse nieuwe app. Namelijk de werkplek reservering app van gemeente Eindhoven.

Werkplek reservering app

Werkplek reservering app? Die was toch al eerder gerealiseerd? Ja dat klopt! Voor gemeente Amersfoort hebben we vorig jaar een werkplek reservering app gebouwd. De basis van deze app hebben we gecloned, uitgebreid met nieuwe features en in de huisstijl van gemeente Eindhoven gestoken en daarmee hebben we een nieuwe app.

Doordat gemeente Eindhoven heeft kunnen profiteren van de werkplek reservering app van Amersfoort hebben we op een goedkope en snelle manier een app voor ze kunnen bouwen. Maar niet alleen gemeente Eindhoven heeft hier profijt van. Ook Amersfoort, want zij kunnen gratis gebruik maken van de nieuwe features die Eindhoven heeft laten ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld de iCalendar feature.

De ontwikkeling van deze app heeft tot de volgende herbruikbare functionaliteit geleid:

  • iCalendar events per e-mail
  • E-mail versturen met attachments
  • Datumselectie in het formulier kan bepaalde weekdagen uitsluiten.
  • Tijdzone informatie wordt nu gebruikt bij tijdstippen in e-mails.

Update Appsemble block store

Zelf een app bouwen met Appsemble maar je weet niet hoe? De Appsemble block store helpt je op weg. In deze block store vind je een overzicht van alle blokken die te gebruiken zijn om je eigen app samen te stellen. Voorzien van een uitleg, parameters en acties. Onlangs hebben we de store vernieuwd, je vindt nu bij elk blok een ook voorbeeld!

Nieuwe features

E-mail versturen vanuit je eigen verzendserver

Het is nu mogelijk om e-mails te versturen vanuit je eigen e-mail verzendserver. Deze nieuwe feature vind je in de Appsemble studio onder je ‘app instellingen > geheimen’.

iCalendar

De tweede feature waar de werkplek reservering app van gemeente Eindhoven aan heeft bijgedragen is: iCalendar. iCalendar maakt het mogelijk om reserveringen direct toe te voegen aan je persoonlijke agenda. Door op de link te klikken in de bevestiging e-mail is dit mogelijk.

Roadmap voor de komende periode

GUI-editor in Appsemble studio

Deze herfst zijn we gestart met de bouw van een nieuwe slimme feature in Appsemble studio, namelijk een GUI-editor. Een GUI-editor is een grafische gebruikersinterface waarin gebruikers zonder kennis van code een app kunnen bouwen.

Teambarometer app

Voor gemeente Eindhoven gaan we deze herfst starten met ontwikkelen van een teambarometer app. Op basis van een selectie kan het onderwerp geslecteerd worden en vervolgens kunnen medewerkers vragen beantwoorden. De resultaten worden teruggekoppeld in een staafdiagram.

Bevolkingscontrole app

In de gemeente Sittard Geleen wordt het deze winter voor de boa’s gemakkelijker om bevolkingscontroles uit te voeren. Met behulp van een nieuwe app kunnen zij eenvoudig controleren welke huishoudens er ingeschreven staan op het toebehoren adres. Acties en vervolgacties worden overzichtelijk weergegeven in één overzicht.

Samenwerken op gebied van low-code?

IT architecten, projectleiders en adviseurs van Nederlandse gemeenten kunnen elkaar ontmoeten, samenwerken en apps delen die al in andere gemeenten zijn ontwikkeld, in ons nieuwe Discourse forum. Iedereen mag zich hiervoor aanmelden. Praat jij met ons mee over common ground, open source en low-code? Bekijk hier het forum.

Popular berichten