Duurzaam digitaliseren met open source low-code.

Het MKB moet aan de bak, en niet alleen om economisch en maatschappelijk te herstellen na de coronacrisis. Digitaal transformeren is een must, en met het project DRIVE levert Fontys Hogeschool ICT, samen met Appsemble en een groep partnerorganisaties uit Eindhoven, Tilburg en omgeving, daar een belangrijke bijdrage aan. Stel je voor; een open-source, one-stop-shop ecosysteem met alles wat nodig is om succesvol datagedreven te digitaliseren. Een digital community, waar de deur open staat voor organisaties in retail en horeca.

DRIVE

Het project Duurzaam Regionaal Innovatief & Veerkrachtig Ecosysteem (DRIVE) draait om een revitalisering van het MKB door digitale slagkracht te bieden. Het collectief partners uit onderwijs en bedrijfsleven collectief partners streeft er naar een manier te vinden om innovatie en scholing te ontsluiten voor het MKB. Digitalisering en datagedreven ondernemen kan namelijk kleinere organisaties de nodige veerkracht en flexibiliteit geven om concurrerend te zijn in markten die steeds vaker gedomineerd worden door grote spelers als Amazon of Deliveroo (in retail en horeca).

Ecosysteem

Stel je voor dat er een ecosysteem bestaat, wat in de vorm van een digital community techniek en scholing ontsluit. Denk aan plug & play applicaties voor het MKB, makkelijker toegankelijk dankzij open source software, No Code / Low Code en online hubs voor kennisdeling. Dit alles ondersteund en gedreven door een interactie tussen werkveld en doorlopend onderzoek, wat ontwikkelingen in beweging houdt, waarmee de concurrentiekracht intact blijft. Wat het project als beoogd eindresultaat heeft, is dus een ‘self-sustaining’ ecosysteem wat een duurzamere bedrijfsvoering faciliteert voor het MKB.

AI en GUI editor in Appsemble

De komende 2 jaar worden diverse ontwikkelingen in gang gezet en gedurende ten minste deze periode gefinancierd.

  • AI / ML gerelateerde componenten in Appsemble waarbij op basis van bestaande data voorspellende modellen nieuwe inzichten geven.
  • Een nieuwe GUI editor waarmee naast de huidige op YAML gebaseerde app definities ook middels een grafische schil (‘drag & drop’) applicaties gemaakt kunnen worden.
  • In overleg met de MKB’ers worden nog veel meer functionaliteiten gerealiseerd.

Aankondigingen van onze projectpartners: Fontys ICT Hogeschool, MindLabs.

Popular berichten