Appsemble herfst update

Er zijn veel ontwikkelingen geweest sinds de laatste lente update waar inmiddels over gepubliceerd kan worden.
We zetten de belangrijkste updates weer op een rij.

Nieuwe apps

Sound & Happy app

We zijn erg trots op dat we een bijdrage hebben mogen leveren met het Appsemble platform aan de totstandkoming van Sound & Happy. Inmiddels is de app feestelijk gelanceerd in de gemeente Tilburg.

Sound & Happy is een persoonlijk mini-concert van topmuzikanten waar je blij van wordt. Gewoon op je telefoon, lekker makkelijk. Je kunt ieder moment van de dag bij Sound & Happy terecht voor je dagelijkse portie geluk, waar je ook bent. Het helpt je stil te staan bij je gevoel en je bewust te worden van wat muziek voor je kan doen.

De ontwikkeling van deze app heeft tot de volgende herbruikbare functionaliteiten geleid:

 • Gebruiker registratie, inlog binnen een app.
 • Delen via social media.
 • Geavanceerd video afspeelblok met ondertiteling voor meertaligheid.
 • HTML content bouwblok.
 • Koppeling met Google Analytics voor verdere analyse.
Probeer de App hier zelf uit

Drive MKB

Het MKB moet aan de bak, en niet alleen om economisch en maatschappelijk te herstellen na de coronacrisis. Digitaal transformeren is een must, en met het project DRIVE levert Fontys Hogeschool ICT, samen met Appsemble, Mindlabs en een groep partnerorganisaties uit Eindhoven, Tilburg en omgeving, daar een belangrijke bijdrage aan. Stel je voor; een open-source, one-stop-shop ecosysteem met alles wat nodig is om succesvol datagedreven te digitaliseren. Een digital community, waar de deur open staat voor organisaties in retail en horeca.

AI en Grafisch apps bouwen in Appsemble

De komende 2 jaar zullen diverse nieuwe functies gerealiseerd worden:

 • AI / ML gerelateerde componenten in Appsemble waarbij op basis van bestaande data voorspellende modellen nieuwe inzichten geven.
 • Een nieuwe GUI editor waarmee naast de huidige op YAML gebaseerde app definities ook middels een grafische schil (‘drag & drop’) applicaties gemaakt kunnen worden.
 • In overleg met de deelnemende MKB’ers worden nog veel meer functionaliteiten gerealiseerd.

Een low-code trainee in jouw organisatie?

Een aantal gemeenten hebben Appsemble vergeleken met andere low-code platformen. Om diverse redenen komen we daar regelmatig als nummer 1 uit (open source, relatie tot common ground, lage kosten). Er lopen diverse inkooptrajecten. Graag delen wij de werkwijze die wellicht ook goed kan passen bij jouw organisatie of gemeente:

 1. Overeenkomst hosting / SLA / support en een aparte overeenkomst voor realisatie van applicaties. Hiermee kan steeds bepaald worden welke aanbieder toekomstige low-code apps bouwt terwijl Appsemble B.V. garant staat voor continuïteit.
 2. Aanschaf strippenkaart waarmee steeds bepaald kan worden of Appsemble B.V. wordt ingezet voor het volledig bouwen van de app of enkel als achtervang voor als de eigen medewerkers vastlopen.
 3. Als Partner in Education hebben we goede banden met de Fontys ICT hogeschool en wordt er met meerdere groepen studenten gewerkt in en aan low-code van Appsemble. Het kan interessant zijn om deze studenten een stage/traineeship aan te bieden om low-code apps te laten realiseren. We helpen deze studenten graag aan een plek of baan in jouw organisatie.

Popular berichten