Automatiseren van bedrijfsprocessen

Applicaties gemaakt in in low-code zijn bij uitstek geschikt om bedrijfsprocessen te digitaliseren.

Bestaande applicaties

Aanpassen of nabouwen?

Het loont soms om oudere, bestaande applicaties om te bouwen in een low-code oplossing zoals Appsemble. De partij Codeless heeft met het initiatief “Slim Software Nabouwen” de markt kennis laten maken met dit fenomeen.
Bij Appsemble ontmoeten we regelmatig ondernemers die met een tablet onder de arm komen laten zien welke applicatie hen op dit moment helpt in hun bedrijfsprocessen. Meestal zitten er toch enkele dingen niet meer helemaal lekker en twijfelt de ondernemer er aan of ze de huidige leverancier wel opdracht moeten geven om zaken te herzien. Dit is het moment waarop het besluit vaak valt om de applicatie toch helemaal te vernieuwen en daarbij de learnings uit de oude applicatie over te nemen. Herbouw of nabouw in Appsemble is hierbij vaak een goede keuze. Er is op dat moment geen sprake meer van de beruchte vendor lock-in. Appsemble kan de software voor je nabouwen, maar ook iedere andere partij kan de dooronwikkeling verzorgen. U bezit namelijk altijd de rechten op de broncode. Dat is helaas nog niet altijd gangbaar wanneer u de bouw van een applicatie uitbesteed. Daarnaast zijn er met nabouw op het Appsemble platform ook geen verplichte vaste kosten voor het gebruik van het open source platform.

Inbedding in bestaande structuren

Indien de applicatie onderdeel uitmaakt van een grotere architectuur hoeft dat op zich geen probleem te zijn. Appsemble is bij uitstek in staat te koppelen met externe API’s en databronnen.

Nieuwe applicaties

Ook ontwikkeling van volledig nieuwe applicaties is iets dat we regelmatig doen. Lees meer over hoe we dit samen met u realiseren in onze werkwijze.

Apps voor horeca en retail

Het project DRIVE van Fontys Hogeschool ICT, samen met Appsemble en een groep partnerorganisaties uit Eindhoven, Tilburg en omgeving, draait om een revitalisering van het MKB door digitale slagkracht te bieden. Het collectief partners uit onderwijs en bedrijfsleven streeft er naar een manier te vinden om innovatie en scholing te ontsluiten voor het MKB. Digitalisering en datagedreven ondernemen kan namelijk kleinere organisaties de nodige veerkracht en flexibiliteit geven om concurrerend te zijn in markten die steeds vaker gedomineerd worden door grote spelers als Amazon of Deliveroo (in retail en horeca).

DRIVE realiseert een one-stop-shop ecosysteem met alles wat nodig is om succesvol datagedreven te digitaliseren. Een digital community, waar de deur open staat voor organisaties in retail en horeca. Het ecosysteem bestaat uit plug & play applicaties voor het MKB, makkelijker toegankelijk dankzij open source software, no-code / low-code en online hubs voor kennisdeling. Dit alles ondersteund en gedreven door een interactie tussen werkveld en doorlopend onderzoek, wat ontwikkelingen in beweging houdt en waarmee de concurrentiekracht intact blijft.

DRIVE heeft al diverse apps ontwikkeld voor retail en horeca. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in de app collecties:

Retail: https://appvoorretail.nl

Horeca: https://appvoorhoreca.nl