Wij hanteren een aantal werkwijzes, afhankelijk van uw doelen en situatie.

Laten we eerst even de mensen voorstellen met wie u te maken zal krijgen, mocht u aangeven interesse te hebben in onze dienstverlening.

Kees

Opgeleid als ingenieur in de informatie, al meer dan 15 jaar ervaring in opzetten van architecturen en ontwikkeling van complexe applicaties en platforms. Kees denkt graag mee over de mogelijkheden en probeert in kleine stappen uw plannen te realiseren. Daarbij krijgt u steeds na elke stap resultaat en kunt u bijsturen. Dat heet ook wel een Agile werkwijze.

Linda

Expert in grafisch ontwerp en prettig gebruik van digitale toepassingen. Ze kan goed luisteren en meedenken. Daarna geeft ze vorm aan de ideeën. Ze zal betrokken blijven tot ver na oplevering van de applicatie en vormt vaak de schakel tussen klant en het team low-code programmeurs. Ook bij de inzet van gebruikerstests weet ze pijnpunten in de applicatie te verhelpen.

1. Afspraak

U laat ons weten interesse te hebben in een kennismaking. Via een webformulier of telefoontje reageren we en maken we een afspraak op kantoor in Eindhoven, bij u of online.

2. Gesprek

Kees luistert naar uw wensen en ideeën. Heeft u al een bestaande app, neem deze zeker mee. We proberen graag mee te denken om de uiteindelijke oplossing nog beter te maken. Wist u dat “beter”, niet meteen betekent dat hier extra kosten aan vast zitten. De krachtige bouwblokken hebben vaak al veel standaard functionaliteit die eenvoudig is in te zetten. Er hoeft alleen maar aan gedacht te worden.
Deze kennismaking kost u niets en verplicht u tot niets.

We maken een afspraak bij ons op kantoor in Eindhoven, bij u op kantoor of online.

3. Vaststellen van eisen

We maken een plan van aanpak, een kostenplaatje en proberen zoveel mogelijk knelpunten vooraf al in kaart te brengen. Vaak presenteren we het plan als een menu en zijn we transparant over welke werkzaamheden wat kosten. Als u iets kunt loslaten over uw budget dan denken we mee in wat u zou kunnen besluiten te schrappen, versimpelen of voorlopig uit te stellen.

4. Aan de slag!

Afhankelijk van of uw applicatie wordt ontwikkeld voor consumenten of een groter publiek, of dat uw applicatie is bestemd voor een kleine groep gebruikers voor wie het vooral functioneel mag zijn gaan we aan de slag met een eerste iteratie van of het ontwerp (5) of springen met meteen naar de ontwikkeling (6).

5. (optioneel) Grafisch ontwerp

In deze fase gaat Linda aan de slag om een fraai ontwerp te maken van de applicatie. Afhankelijk van de klant kunnen dit wireframes zijn, een abstract ontwerp van hoe alle schermen in de applicatie er uit komen te zien en e samenhang daartussen, of ook al een zichtbare huisstijl, look & feel.

In 1 of meerdere iteraties presenteert Linda haar ontwerp en verfijnt ze daarna, totdat opdrachtgever er blij mee is en wij menen dat het goed implementeerbaar is.

6. Low-code ontwikkeling

In deze fase gaat één van onze ontwikkelaars aan de applicatie. Bij grotere projecten kunnen extra programmeurs worden toegevoegd, ons kernteam bestaat uit een groep programmeurs die aan het Appsemble platform zelf werken als ze niet aan een applicatie voor een opdrachtgever werken.

Ook hier werken we in iteraties van 2 weken en proberen we om de week een oplevering te maken waarbij u als opdrachtgever mee kijkt en mee stuurt tot het moment van finale oplevering.

7. Oplevering en onderhoud

Na de oplevering zullen we overschakelen op onderhoudsmodus waar we achter de schermen met regelmaat de app zullen bijwerken om ‘m up-to-date te houden.