Lancering openapps.nl

Ontdek OpenApps, een schatkamer vol apps. Iedere app is in eerste instantie door een specifieke gemeente ontwikkeld en wordt nu gedeeld met andere gemeenten als een volledig functionerende demo versie (zonder werkelijke authenticatie of functionerende interne koppelingen). De demo apps zijn gemaakt voor Demodam: een fictieve gemeente. Ontdek welke Common Ground-componenten al operationeel zijn en hoe ze naadloos samenwerken. Ervaar hoe digitale diensten functioneren voor burgers en medewerkers. Bovendien biedt het de mogelijkheid om verder te ontwikkelen op basis van wat al beschikbaar is, een kans die zowel leveranciers als gemeenten kunnen benutten.

Bevolkingscontrole

Deze app voor boa’s maakt het mogelijk om controles uit te voeren vanuit een werkvoorraad. Er zijn twee rollen gedefinieerd in de app: “beheerders” kunnen de werkvoorraad aanleggen, de “boa’s” zien een lijst adressen om te bezoeken. Ter plekke kunnen foto’s worden gemaakt, persoonsgegevens genoteerd en vervolgacties worden geagendeerd.

Werkplek reservering

Met deze app is het mogelijk voor medewerkers om reserveringen te plaatsen van werk- of vergaderplekken. De app barst van de mogelijkheden, waaronder e-mailbevestigingen of pushberichten voor aanvang. Je kan onder andere inchecken bij aankomst aanzetten en de ruimte vrijgeven als dat niet gebeurt, of ruimtes op niet-beschikbaar zetten tijdens onderhoud.

(!) Weetje: gemeente Amersfoort had deze app laten ontwikkelen, waarna gemeente Eindhoven op basis hiervan vervolgontwikkeling heeft laten uitvoeren voor extra functionaliteit.

Inspecties

Met deze app kunnen periodieke inspecties worden uitgevoerd. Er wordt hiervoor steeds een nieuw formulier aangemaakt dat door één of meerdere inspecteurs bewerkt kan worden. Inspecteurs kunnen worden uitgenodigd op basis van e-mailadres. Wanneer het formulier afgesloten wordt, wordt deze omgezet in een PDF voor archivering of download.

Teambarometer

De Teambarometer is een app die wordt gebruikt om de betrokkenheid en het welzijn van teamleden te meten. De app kan het beste worden ingezet in een omgeving waar continue verbetering wordt aangemoedigd en waar feedback wordt gewaardeerd. Het doel is om een positieve werkomgeving te bevorderen waar teamleden zich betrokken, geïnformeerd en vitaal voelen. De resultaten kunnen een goede aanleiding zijn om een discussie op te starten binnen het team.

Popular berichten