Start with low-code editing

Laatste nieuws – Juni

Videoverslag bijeenkomst Utrecht

Ongeveer dertig gemeenten en overheidsinstanties hebben de bijeenkomst bezocht. Kurt Isik (Adviseur innovaties bij VNG realisatie) gaf de introductie. VNG wil gemeenten ondersteunen in innovaties.

Mark van der Net (CTO Innovatie) heeft uitgelegd hoe gemeente Amsterdam eenvoudig een meldingen openbare ruimte app heeft gebouwd met OpenApps en hoe dit in praktijk gebruikt wordt. Er kwamen veel positieve reacties uit de zaal en we zagen ter plekke gemeenten elkaar vinden om eens te kijken hoe OpenApps voor hen ingezet kon worden. Lees het volledige verslag.

Bijeenkomst gemist? Bekijk de presentatie en de video.

Waarneming app 2.0

De waarneming app heeft een update gehad deze maand. Naast de rapportagefunctie werken nu ook de teams op straat samen aan het oplossen van de meldingen. Het is voor hen mogelijk om per geplaatste waarneming een actie uit te voeren, door op ‘pak waarneming op’ te drukken. Lees verder.

Wil je zelf de waarneming app 2.0 uitproberen? Open onderstaande link op mobiel of desktop:

Waarneming app 2.0https://appsemble.app/waarneming-demo

Eerste preview low-code editor beschikbaar


Vanaf deze week staat onze low-code editor live (let op voor mogelijke bugs, het is een alpha versie). Het is nu mogelijk om zelf een applicatie te bouwen door middel van deze editor. Start vanuit een voorbeeld app en pas deze naar eigen wens aan. We hebben een kort, Nederlandstalig lesprogramma gemaakt.

Voor de doorgewinterde techneuten hebben we een diepgaande Engelstalige documentatie.

Jouw mening telt

Om stappen vooruit te zetten als OpenApps consortium zijn wij op zoek naar jouw mening. Van welke applicaties zou je gebruik willen maken? Welke functies missen nog?

Korte vragenlijst

Popular berichten